Hitta bröllopsklänning som gjordes för dig from Esther's blog

Din bröllopsdag är din tid att skina. En dag när alla ögon är på dig i varje ögonblick. Du vill hitta den mest perfekta brudklänning, eller hur? Saken är den, du kan inte bara gå in i närmaste bröllopsklänning butik och ta den första klänningen från rack som du ser. Att hitta din dröm klänning kommer att ta lite tid och ansträngning. Är du redo för din sökning? Läs vidare för att lära dig våra bästa tips för att hitta bröllopsklänningen som gjordes just för dig.

Börja tidigt

När du söker efter den perfekta brudklänning, timing är allt! Du bör börja din sökning i början stadier av din bröllopsplanering-i allmänhet ca 8 till 11 månader före ditt bröllop-för att ge gott om tid att titta på alla de olika stilar och olika klänningar på olika platser. Om du inte vet vad du vill när det gäller stil, kanske du vill gå till några bröllop skyltfönster eller modevisningar innan sökningen börjar få en uppfattning om stilen element du letar efter.

De flesta brud-salonger accepterar inte walk-ins, så det föreslås att du gör en tid innan du försöker shoppa. Det är vanligt att ta med din mamma, syster eller ett par tärnor för att få en andra åsikt som du söker; men tänk på att helgerna är de mest trafikerade tider för bröllopsklänning shopping. Om du letar efter en mindre hektisk upplevelse, gå på en vardag.

 

Dimensionering

Tyvärr, de flesta brud-butiker inte bär varenda storlek av varje enskild klänning som de säljer; Du kan sluta att försöka på många, många klänningar som inte är din storlek. När du bestämmer dig för en klänning, kommer butiken att ta dina mått och beställa stilen i rätt storlek. Brudkläder storlekar kör i allmänhet en till två storlekar mindre än din vanliga kläder, så inte panik om du måste beställa en större storlek än normalt. Varje tillverkare har en egen Storlekstabell som hjälper dig att hitta rätt storlek, och din säljare bör också kunna hjälpa till.

Vad du än gör, inte beställa en klänning som är för liten med hopp om att det kommer "motivera " du gå ner i vikt innan bröllopet. Beställ vad din storlek är nu, och om du går ner i vikt kan du få det förändrat (du definitivt inte kommer ihåg att spendera de extra pengarna om du gör din klänning mindre). Du kan alltid göra din klänning mindre, men det är verkligen svårt att göra en brudklänning större.

Ändringar

När det är möjligt, är det bättre att ha bröllopsklänning ändringar som gjorts av butiken där du köpte den. Oavsett var du har klänningen ändras, ta med alla underkläder (slip, BH, etc.) och skorna du kommer att bära på din bröllopsdag för att se din klänning är rätt längd och passform. Om din klänning har ett tåg, be din skräddare att lägga till en rörelse, så att du kan dansa lättare i receptionen. Begär och utse en av dina vänner eller familjemedlemmar som individen att jäkta din klänning innan receptionen. Denna person bör närvara vid din sista passform så han/hon vet exakt hur man gör det. Du bör få din klänning ändras så nära din bröllopsdag som möjligt, men inte lämna den för sista minuten i fall det finns slutliga förändringar. De flesta skräddare kommer att kräva 4 till 6 veckor handläggningstid för att se till att alla dina ändringar är avslutade.

Tillbehör

Sist, men inte minst, kanske du vill shoppa din klänning på den stora dagen, men vara medveten med dina val, särskilt om din klänning är redan intrikat detaljerade. Dina tillbehör bör komplettera din klänning, inte överskugga det. Kom ihåg att ta plats, säsong och formalitet av ditt bröllop i beaktande när du shoppa.


     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Esther
Added Apr 16 '18

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)

Archives